Coming Soon - Eichholtz

geplaatst op 06-05-2019

Coming Soon - Eichholtz
Coming Soon - Eichholtz

Eichholtz historie.

Eichholtz is een gerenommeerd designmerk in de internationale interieurwereld. Het bedrijf is 20 jaar geleden opgericht door Theo Eichholtz en heeft sinds de start een stormachtige groei doorgemaakt. Theo Eichholtz was zoon van een supermarkteigenaar, waarvan de historie teruggaat tot 1888. Het ondernemen zit de familie wat dat betreft in het bloed, al was het bij Theo Eichholtz vooral de passie voor ambiance en sfeer die hem tijdens een reis door Azië en Amerika liet ontdekken dat dit zijn roeping zou zijn.

Theo Eichholtz

Eichholtz is groot geworden in de internationale woonwereld dankzij de ‘drive’, passie en het ondernemerschap van één man: Theo Eichholtz  En zo is het vandaag de dag nog steeds. Een middag struinen op een antiekmarkt in Parma, Italië of een vlooienmarkt in Saint-Germain in Parijs levert vaak een stortvloed aan nieuwe ideeën op. Zo werkt Eichholtz, alle producten worden door het eigen designteam ontworpen, vervolgens laat men deze producten produceren door ambachtslieden over de hele wereld.
De vastbeslotenheid van de beide oprichters, het gebruik van uitstekende materialen en de voorliefde voor een warme ambiance en sfeer hebben het bedrijf gebracht tot waar men nu staat. Eichholtz staat voor puur vakmanschap, zoals vaklieden dat in die landen als geen ander kunnen bieden. Eichholtz kiest voor hoge kwaliteit materialen en producten en houdt strikt toezicht op de styling. Met name het samenstellen van de collecties en de algehele styling zijn twee belangrijke eigenschappen van het merk, die het onderscheidt van andere merken. Inmiddels is er wereldwijd interesse voor de producten en accessoires van Eichholtz.

De Eichholtz stijl.

De stijl van Eichholtz laat zich het beste omschrijven als eclectisch, internationaal en ‘glamorous’. Hoewel de ‘Eichholtz-stijl’ inmiddels gemeengoed is geworden, naar eigen zeggen is er bij Eichholtz geen sprake van een specifieke stijl die het werk definieert. Er wordt gewerkt vanuit een centrale gedachte, maar er worden wel wel innovatieve en dynamische doelen gesteld wanneer er nieuwe collecties gecreëerd worden. Internationale grenzen hebben Eichholtz nooit beperkt tot het vinden en sourcen van het beste van het beste.

Binnenkort @ TICA

Eichholtz is druk bezig met de voorbereidingen voor de showroom die zij bij TICA in gaan richten. De exacte startdatum van Eichholtz hoor je zo snel mogelijk van ons!

Deel dit met je netwerk: